API first development is als bouwen met lego

Composable

API first. Futureproof

Binnen een API-first CMS zijn de frontend presentatielaag en backend van elkaar losgekoppeld. In tegenstelling tot een traditioneel CMS waar deze twee interfaces aan elkaar vastzitten, heeft een API-first CMS meer flexibiliteit en opties voor het distribueren van content.

In plaats van uitsluitend content aan een website of mobiel apparaat te leveren, kan een API-first CMS content leveren aan IoT-apparaten zoals smartwatches, digitale assistenten, retail displays en digitale kiosken.

Krijg advies over API first

Ben je benieuwd wat een API-first benadering inhoud en welke mogelijkheden dit met zich meebrengt? Bel Gert op 06-55716180. Of laat een bericht achter via het contactformulier en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Connect alles

API’s verbinden bedrijfsprocessen, softwarediensten, content en data op een eenvoudige en veilige manier met elkaar en de buitenwereld. Een application programming interface (API) is een verzameling definities op basis waarvan computerprogramma’s met elkaar kunnen communiceren.

Veelzijdig als lego

API’s bevorderen innovatiesnelheid. Dankzij API's kan data uit verschillende systemen samengebracht worden en gebruikt worden voor nieuwe toepassingen. Hiermee kan je beter inspelen op de klantbehoeften en ontwikkelingen in de markt.

Wat is API first?

API staat voor application programming interface. Dit is een software-interface die het mogelijk maakt dat twee applicaties met elkaar kunnen communiceren. Een API-first werkwijze is gebaseerd op een microservice architectuur, waar applicaties werken als een verzameling kleine services. Deze microservices werken onafhankelijk van elkaar en zijn individueel uit te breiden. Zo kunnen functies en systemen eenvoudig met elkaar verbonden worden.

API first infographic

Waarom API first?

Digitale ecosystemen zijn veel meer dan alleen een website. Bedrijven willen klanten bedienen met een verzameling van digitale touchpoints zoals websites, webshops, apps, marketplaces en social media. Door inzet van API’s kan content worden gebruikt op ieder gewenst platform.

API’s & Headless

Door data en content via API’s te ontsluiten is het mogelijk om de frontend en backend van een webapplicatie van elkaar los te trekken, dit noemen we headless. Hiermee ben je in staat content te beheren voor complexe webapplicaties. API’s werken als servicelaag die data en content distribueren naar iedere gewenste touch-point.

  • Wat doen wij voor jou?

    Touchtribe brengt je complete ecosysteem bij elkaar in een website of e-commerce platform waar klanten de beste merkbeleving hebben. Dit doen we door relevante applicaties en data bij elkaar te brengen op de plek waar de klant dit nodig heeft.

Krijg informatie over API-first

Benieuwd naar de mogelijkheden die een API-first strategie met zich meebrengt? Bel Gert op 06-55716180. Of laat een bericht achter via het formulier en we nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Welke voordelen heeft API first development?

Bedrijven willen klanten bedienen via een reeks digitale touchpoints, zoals websites, mijnomgevingen, apps, marktplaatsen en portalen. Door gebruik te maken van API kan informatie uit verschillende databronnen, zoals ERP, CRM of financiële software op elk gewenst platform worden uitgeserveerd. Zo beschikt de klant op ieder platform over de meest actuele data.

Wat zijn de technische voordelen van een API first benadering?