Voor real estate start-up Unbrick ontwikkelden wij ‘s werelds eerste experience website waar je online je droomhuis kunt samenstellen èn kopen.

Unbrick

Je droomhuis online samenstellen en kopen

Real estate start-up Unbrick zet de Nederlandse huizenmarkt op zijn kop met hun innovatieve benadering van het sneller, slimmer en modulair bouwen van (vakantie) woningen. Ze specialiseren zich in het creëren van moderne, duurzame huizen die zowel betaalbaar als milieuvriendelijk zijn. Voor Unbrick hebben wij ‘s werelds eerste experience website ontwikkeld waar je online een huis kunt configureren en direct kunt kopen.

experience platform unbrick

Premium product, premium experience

De website van Unbrick is een experience platform met focus op de beste gebruikerservaring met prachtige visuals en mooie animaties. De belangrijkste feature van de website is de interactieve 3D configurator, waarmee een droomhuis op maat samengesteld kan worden volgens persoonlijke wensen en voorkeuren.

Dit digitale hulpmiddel geeft potentiële kopers een impressie van de indeling en het design van de ruimtes en is een geweldige manier om een huis te visualiseren voordat wordt overgegaan tot aankoop.

Modulair maatwerk

Om een premium user experience bieden is de frontend van de website volledig maatwerk. Waar Unbrick haar huizen modulair samenstelt met de beste en meest duurzame materialen, is dit principe ook op de ontwikkeling van de website toegepast. Er is gekozen voor een headless architectuur, waarbij de frontend los staat van de backend, om zo volledige vrijheid te hebben om een unieke digitale experience neer te zetten. 

Om de website snel en efficiënt te kunnen opleveren, hebben we een reeks cutting-edge technologieën gebruikt. Voor de front-end is React gebruikt, wat developers in staat stelt een modulair ontwerp te creëren dat makkelijk te onderhouden en te schalen is. Daarnaast is Next.js gebruikt om de applicatie aan de server side te renderen, wat leidt tot snellere laadtijden en verbeterde SEO. 

Voor de payment gateway is voor Mollie gekozen, deze payment service provider biedt een breed scala aan betalingsopties en beschikt over een soepele checkout-procedure. Om content efficiënt te managen is headless content management systeem Storyblok geïmplementeerd. Hiermee hebben contentmanagers de vrijheid snel en gemakkelijk content op de website te wijzigen en toe te voegen.

droomhuis 3D-configurator unbrick

Samenstellen vanuit je luie stoel

Dat is precies wat de op maat gebouwde 3D-configurator doet. Het stelt gebruikers in staat op een speelse manier een droomhuis te configureren. Door prefab modellen te combineren met verschillende pakketten en extra's creëer je een unieke woning. 

De vector based animaties zijn ontwikkeld met ThreeJS. Dit is een JavaScript-library om geanimeerde 3D-graphics te creëren en weer te geven in de browser. Deze technologie wordt veel gebruikt in games, visualisaties en simulaties. ThreeJS maakt het makkelijk om complexe 3D-graphics en animaties te creëren zonder dat developers diepgaande kennis van Web Graphics Library (WebGL) nodig hebben.

Omdat WebGL een webstandaard is maakt het gebruik van de GPU van de gebruikers browser. In combinatie met de vector based animaties zorgt dit ervoor dat de load van de website niet zwaar is, waardoor de user experience gewaarborgd blijft.

De 3D animaties zijn in nauwe samenwerking met strategy-first design agency Resoluut tot stand gekomen.

De samenwerking met de ontwikkelaars was als een geoliede machine: elk onderdeel van de configurator was perfect op elkaar afgestemd en samen bereikten we veel grotere prestaties dan verwacht.

Gökhan Kaman , 3D design specialist Resoluut
user experience mobile device
3d generator unbrick huis

Requirements voor een rijke ervaring

Unbrick richt zich op een nichemarkt. Hun doelgroep verwacht uitsluitend de beste user experience in combinatie met producten en diensten van de hoogste kwaliteit. Om aan deze verwachtingen tegemoet te komen zijn requirements opgesteld waar de website aan moet voldoen:

  • Top notch user experience op ieder device;

  • Mogelijkheid tot 3D configureren van een huis;

  • Checkout functie en koppeling met Payment Service Provider Mollie

Duurzaam toekomstbestendig platform

Duurzaam toekomstbestendig platform

Het concept en design zijn ontwikkeld door Resoluut. De experience website met headless-architectuur op basis van Storyblok is toekomstbestendig en biedt Unbrick de mogelijkheid om gemakkelijk nieuwe pakketten en extra’s aan hun dienstenaanbod toe te voegen.

Door geïnteresseerden volledige controle te geven over het configureren van hun droomhuis en het proces leuk te maken, benadrukt Unbrick niet alleen de innovatie en gemak van haar modulaire opzet, maar draagt het ook bij aan hogere conversie. Zo kun je je woning na het samenstellen direct online bestellen via de website. Dit maakt Unbrick de eerste website ter wereld waar je online een huis kunt kopen.

Benieuwd? Bekijk hier de website van Unbrick.