vakantiegangers in campers

Nationale Nederlanden

Snel systemen koppelen via cloud native integraties op AWS.

Nationale-Nederlanden (NN) is een financiële dienstverlener die al 175 jaar actief is in Nederland op het gebied van verzekeringen, pensioenen en bankactiviteiten voor ruim 6 miljoen particulieren en zakelijke klanten. Als onderdeel van de ING Group zijn ze actief in 20 landen. Zij werken samen met IndieCampers, een Peer2peer platform voor het verhuren van campers in 14 Europese landen, opgericht in 2013.

Indiecampers website preview
Mobiele website indiecampers
 • Snelle development fases

  Wij willen graag dat onze klanten snel met het gewenste product aan de slag kunnen. In dit geval was de tijd tot de eerste MVP 1 maand. Daarom was er een snel development proces nodig.

  In de discover en define fase is erop gericht zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de wensen van het eindproduct. Ook op technisch en functioneel vlak hebben we veel know how verkregen, zodat onze technische oplossing duidelijk in een architectuurplaat kon worden omschreven.

  De development fase begon daarna gelijk. In de eerste development sprint bouwden wij de MVP op basis van de door NN aangegeven features. Deze MVP heeft vervolgens een uitgebreid User Acceptance Test (UAT) traject doorlopen waarin zowel de happy als de unhappy flow uitvoerig doorlopen zijn. Hierbij wordt gekeken naar wenselijke en niet wenselijke klantreizen door het platform heen. Zo wordt de usability van het platform geoptimaliseerd.

Technische implementatie van het AWS

NN wil natuurlijk graag zoveel mogelijk verzekeringen verkopen, dit kan alleen als de systemen van IndieCamper en NN optimaal met elkaar communiceren. NN maakt veel gebruik van AWS technologie, daarom hebben wij deze applicatie via Cloud Native ook op AWS ontwikkeld. Wanneer een klant een polis afsluit wordt deze data opgeslagen in een S3 bucket (Simpel Storage System). Dit event triggert een Lambda die ervoor zorgt dat deze data in de API van NN wordt ingeschoten. Zodra NN de polis accordeert gaat via dezelfde API de informatie ook weer terug naar de S3 Bucket waar IndieCampers de status updates weer op kan halen. Zo blijft iedereen up-to-date over de afgesloten verzekeringen!

Header van de website indiecampers
Website preview indiecampers

Optimaal verzekeren

Naast de koppeling met het systeem van IndieCampers is het voor NN belangrijk om in de toekomst met meer platformen te ‘connecten’. Zo kunnen zij hun verzekeringen op zoveel mogelijk plekken optimaal aanbieden aan hun toekomstige klanten.

Resultaat

Een koppeling die verschillende systemen met elkaar verbindt en alle data real-time met elkaar deelt. Deze werkbare MVP is binnen 1 maand gerealiseerd en momenteel in doorontwikkeling.

 • 1

  Maand

  Binnen 1 maand is de MVP systeemkoppeling via een Cloud Native integratielaag gehost op het AWS account van Nationale Nederlanden gelanceerd.

 • Koppeling

  doorontwikkeling

  Naast IndieCampers kunnen ook andere platformen koppelen. Daarnaast voegen we nog functionaliteiten toe zoals: aanmaken en updaten van klanten, polissen en statussen.