Fixami logo

Fixami

Een digitale revolutie in de gereedschap-industrie

Of het nu gaat om een handhamer of een krachtige hogedrukreiniger, Fixami heeft alles wat je nodig hebt om de klus te klaren. Via hun innovatieve e‑commerceplatform en uitgebreide en exclusieve assortiment bedient Fixami zowel doe‑het‑zelvers als professionals. We hebben Fixami geholpen bij het zetten van een nieuwe standaard in een traditionele branche. Dit deden we door een geheel nieuw merk te creëren voor de hele Europese markt. Van strategie en architectuur tot visuele identiteit en realisatie van de frontend van hun headless platform.

Fixami construction boards

Een nieuwe merkidentiteit

Fixami streeft ernaar om dé online leverancier van gereedschappen in Europa te worden. Enter MakerStreet. Samen gingen we aan de slag om het nieuwe merk en e‑commerce platform vorm te geven.

Met zijn online winkel onderscheidt Fixami zich van de concurrentie. Als experts op het gebied van online activiteiten heeft Fixami één belangrijke overeenkomst met zijn klanten: vakmanschap. Zijn nieuwe missie "Beter maken" legt een eenvoudige maar sterke connectie met de klanten. "Creating Better" staat centraal in de nieuwe en rijke merkidentiteit van Fixami, die zich volledig richt op het online bedienen van klanten. Met een persoonlijke aanpak om zijn klanten optimaal van dienst te zijn en hen te helpen bij hun ambacht. Hiermee worden de voordelen van online benut in een traditioneel offline branche.

Fixami bezorging

Van merk naar product

Naast een mooi merk neerzetten, is het optimaliseren van de gebruikerservaring in de gehele customer journey cruciaal. Maar wat willen de huidige en toekomstige klanten van Fixami nu eigenlijk? Door de doelgroep te identificeren, de gebruiksvriendelijkheid van de website te testen en het koopgedrag grondig te analyseren, hebben we ontdekt wat het meest effectief is voor de Fixami‑doelgroep. Op basis hiervan hebben we de ideale klantreis ontworpen, vanaf het eerste contactpunt tot aan de productdetailpagina, van het checkout‑proces tot aan de zoekfunctie.Bovendien hebben we het team van Fixami ondersteund bij het optimaliseren van alle marketinginspanningen. Dit begon met strategische sessies om de belangrijkste succesfactoren van hun website vast te stellen. Vervolgens hebben we geholpen bij het opzetten van een meetplan en de implementatie van de juiste tagging.

Product Detail Page Fixami

Beter maken

Een nieuwe merkidentiteit tot leven gebracht op een vernieuwd e‑commerceplatform. Fixami is klaar om de internationale ambities te realiseren met een nieuw platform dat aan alle behoeften van professionele doe‑het‑zelvers voldoet.

Fixami logo

Award-winnend design

Het resultaat mag er zijn. Het nieuwe logo werd bekroond met een European Design Award Gold. De nieuwe huisstijl kon echt tot leven worden gebracht dankzij de headless frontend. In nauwe samenwerking met onze collega's van Resoluut en Soda Studio hebben we een design systeem gerealiseerd en geïmplementeerd. Hiervoor maakten we gebruik van ReactJS en NextJS. De backend is gerealiseerd door het in-house team van Fixami, waarmee we nauw samenwerkten.

Voor Fixami realiseerden we een nieuwe custom frontend bovenop hun nieuwe commerce oplossing. Dankzij de headless technologie konden we een unieke brand experience neerzetten.

Linda van Dijk - Frontend Developer