Peilingen-app voor Eenvandaag

EenVandaag

Headless CMS voor de EenVandaag Peiling-app

In de week van 14 maart 2022 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen in Nederland. In opdracht van AVROTROS en in samenwerking met Elements hebben wij een headless CMS geïmplementeerd binnen de door Elements vernieuwde Peiling-app voor EenVandaag. Gebruikers hebben hiermee optimaal inzicht in de actuele peilingen op zowel desktop als hun mobiele apparaat.

De Peilingen app van EenVandaag

Snelle content publicatie binnen de app

De Peiling is een onderdeel van actualiteiten-programma EenVandaag dat alle nieuws en peilingen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen verzorgt. In samenwerking met marktonderzoeks-bureau Ipsos en hun eigen opiniepanel bestaande uit meer dan 70.000 leden wordt de politieke analyse uitgevoerd. Wekelijks worden de panelleden uitgenodigd om hun stem uit te brengen. De resultaten uit deze stemming worden middels grafieken gevisualiseerd in de vernieuwde app, die door Elements in React Native is gebouwd. Om verdieping rondt de peilingen te geven in de vorm van blogs en artikelen hebben wij het headless DatoCMS geïmplementeerd.

Juiste CMS keuze

De keuze voor headless was al gemaakt door EenVandaag. Wij hebben DatoCMS aangeraden vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de relatief eenvoudige toepassing: Contentmakers zo snel en efficiënt mogelijk hun content kunnen laten publiceren.

  • Hoge Accessibility

    De app is toegankelijk voor mensen met een visuele beperking.

  • Snelle time-to market

    Binnen 8 weken oplevering van een MVP

Bestendig content model

Content modelling is een methode voor het documenteren van alle soorten content die organisaties nodig hebben, nu en in de toekomst, met als doel ervoor te zorgen dat het CMS is geconfigureerd voor meerdere kanalen.

Met een effectief contentmodel is EenVandaag er zeker van dat hun contentstrategie duurzaam en schaalbaar is, ongeacht welke nieuwe platformen en functionaliteiten ze in de toekomst willen inzetten.

Vernieuwde toegankelijke Peiling-app

Voor EenVandaag is een app gemaakt die door een breed publiek gebruikt kan worden. Door een voice-over toe te voegen kunnen ook slechtzienden de app gebruiken. Mede dankzij het gebruik van React Native en een Headless CMS is de app veilig en toekomstbestendig. In slechts 8 weken tijd werd de MVP voor EenVandaag opgeleverd.

De Peiling-app ging in maart 2022 live en werd rond de verkiezingen van 16 maart voor het eerst gebruikt door een breed publiek.

Bekijk hier de app in de Playstore en de Appstore.