Syakirah front-end developer

People

Tien momenten uit de eerste weken als Touchtribe developer

13 oktober 2021

Sinds september scheurt Syakirah op haar VanMoof fiets naar het kantoor van Touchtribe in Amsterdam om aan de slag te gaan als front-end developer. Al moest ze nog wel even wennen aan hoe hard de bel was en het niet onopgemerkt bleef als ze aankwam bij het gebouw. De woordgrappen ‘Syakirah Syakirah’ en ‘Hips don’t lie’ werden namelijk al snel gemaakt, maar gelukkig wordt ze daar niet meer ‘Waka Waka’ van ;). Hoe haar eerste weken verder bevallen zijn? Je leest het in deze blog.

Sfeer binnen het front-end team

“Eigenlijk heel erg leuk”, lacht Syakirah bij het beantwoorden van de vraag. “Ik merk dat er, nu het eindelijk weer kan, voor elke gelegenheid hier een borrel is.” Bij Touchtribe doen ze niet alleen aan de DiMiBo’s, de dinsdagmiddagborrels, ook worden er activiteiten georganiseerd zoals karaoke op de vrijdag en Mario Karten in de lunchpauzes. “Op deze manier leerde ik mijn collega’s al best snel kennen en mocht ik ook al bij de feestcommissie in overleg met Linda, de andere vrouw binnen het mannenteam. Wat ik zo leuk vind aan dit team, is dat ik heel fijn ontvangen werd en er totaal geen onderscheid gemaakt wordt tussen mannen en vrouwen. Ik had het dan ook echt gemist om met collega’s te zijn en samen te werken.”

Piece of cake

“Aan de fulltime werkweek moest ik in het begin nog wel wennen en dat er dan een luchtige werksfeer hangt waar ook tijd en ruimte is voor gezelligheid, helpt daar goed bij.” Bij de front-end developers van Touchtribe is het dan ook zeker niet saai. “We zijn misschien de hele dag aan het coderen, maar kunnen ook best grappig zijn. Één van de eerste dingen wat mij bijvoorbeeld verteld werd in de eerste week, was dat als ik mijn scherm vergeet te ‘locken’, ik taart moet trakteren.” Voor de veiligheid is het erg belangrijk dat er niets met de gegevens kan gebeuren als je van je bureau weg bent en dus je scherm altijd op de slaapstand staat. “Op de DiMiBo was een collega dit vergeten, waardoor ik in mijn eerste weken al getrakteerd werd op appeltaart.”

Syakirah front-end developer
Sjors van Santen is marketing manager bij Touchtribe

Sjors van Santen

Marketing Manager

Delen

Een serieuze werksfeer waar tijd en ruimte is voor gezelligheid.

Syakirah

Fit blijven op kantoor

“We eten heel veel op kantoor, van de Salmiak lollies bij Puck de officemanager tot de gezonde lunches die we elke dag krijgen en de (vegan) pizza bij de borrels. Ja vegan pizza, zelfs daar wordt voor gezorgd op kantoor. Verder is er bij beide gebouwen een snack hoek waar je de hele dag door snacks en drinken kan pakken. Heerlijk. Gelukkig heb ik mijn fiets om een beetje in shape te blijven.” Wat haar favoriete office snack is? “De zeewierchips!” 

Het spannendste moment vond ik mijn eerste code review.

Syakirah

Code review: het eerste feedback moment

Toch was het niet alleen maar feest tijdens de eerste weken en moesten er ook serieuze dingen gebeuren. “Het spannendste moment vond ik mijn eerste code review. Dit is een soort testmoment of het werk door mij goed uitgevoerd wordt. Gelukkig was dit goed gegaan en waren ze tevreden over mijn code. Dit is mijn eerste echte vaste baan, waardoor ik niet alleen aan de bel van mijn fiets, maar ook aan het drukke schema moest wennen. Bij Touchtribe zijn ze heel flexibel en vaak kan ik dan ook zelf bepalen of ik naar kantoor kom of dat ik thuis aan de slag ga.”

Kortom Syakirah laat haar heupjes draaien op de DiMiBo, wordt helemaal gelukkig van de snacks en heeft het naar haar zin als front-end developer bij Touchtribe. 

Klinkt deze teamspirit als muziek in jouw oren? Bekijk dan onze vacatures op de website: https://werkenbij.touchtribe.nl

Sjors van Santen is marketing manager bij Touchtribe

Sjors van Santen

Marketing Manager

Delen