Onze teamleads vertellen over persoonlijke ontwikkeling en ondersteuning bij digital agency Touchtribe

People

Teamleads over begeleiding binnen Touchtribe

17 november 2022

Je dagelijkse werkzaamheden zijn natuurlijk belangrijk voor je functie, maar misschien nog wel belangrijker is de begeleiding binnen een bedrijf. Waar sta je nu én waar wil je heen? Daarom besteden we veel tijd aan de groei van onze collega’s, niet alleen als je net begint, maar tijdens je hele carrière bij Touchtribe. Maarten en Ezra zijn twee van onze team leads, zij zorgen ervoor dat alle developers op hun plek zitten én blijven zitten. Ezra is verantwoordelijk voor het backend team en Maarten voor frontend. Hoe ze dat doen? Dat lees je hier!

Team backend: Ezra

Onze backend lead Ezra draait zelf volop mee op development projecten. Naast het bouwen van backend systemen met het team, is hij dagelijks in gesprek met collega’s. Zijn team lead rol bestaat uit twee doelen: ervoor zorgen dat iedereen goed in hun vel zit én de waardes van het bedrijf overbrengen naar collega’s. 

Het doel van een team lead

“Eigenlijk heb je iedere dag deze twee doelen in gedachte” vertelt Ezra. “Je denkt na over processen, contact tussen collega’s, wie wat aan het doen is en of je uitdagingen binnen het team hebt. Aangezien je wilt dat al je collega’s goed in hun vel zitten, praat ik heel veel met ze. Soms moet je een paar keer doorvragen om echt te horen hoe het zit. Daarnaast ben ik een soort van de tussenpersoon tussen de developers en management. Mijn doel is de belangen van de collega’s altijd voorop te zetten. Beslissingen van het management moeten natuurlijk wel positief uitpakken voor iedereen. Het voordeel is dat je als developer ook technische kennis hebt, dus je goed kunt inbeelden wat je collega’s wellicht bezighoudt”.

Onze teamleads vertellen over persoonlijke ontwikkeling en ondersteuning bij digital agency Touchtribe
Sjors van Santen is marketing manager bij Touchtribe

Sjors van Santen

Marketing Manager

Delen

Ezra, teamlead backend bij Touchtribe

Begeleiding van collega’s

Daarnaast bespreekt Ezra met alle collega’s hun groeipad. Welke technische of soft skills willen ze leren? Wat kunnen ze doen om een ‘niveau hoger’ te komen. “Het belangrijkste is misschien nog wel om 1 keer per maand een informeel rondje te lopen met iedereen. Hier heb je het niet alleen over werk, maar ook over hoe het persoonlijk met iemand gaat. Zo weet je wat mensen echt bezighoudt. Hierin kun je het ook hebben over het groeiplan. Daarnaast is er een dagelijkse backend standup met alle collega’s en houden we iedere twee weken een kennis meeting. Zo delen we kennis en zijn er genoeg contactmomenten.”

Ezra’s pad bij Touchtribe

“Zelf werk ik nu 5,5 jaar bij Touchtribe en ben altijd erg betrokken geweest met iedere laag uit de organisatie. Je kent alle collega’s goed, ook binnen Makerstreet Development, waar we samen met Elements en Webflight onderdeel van zijn. Omdat ik altijd probeerde processen te verbeteren groeide ik langzaam deze functie in. Ik had altijd al deze ambitie om collega’s te helpen dus het was voor mij een logische stap. Ook na 5,5 jaar heb ik het ontzettend naar mijn zin hier. Het concept Makerstreet met verschillende specialismen is heel interessant en je hebt gelijk veel samenwerking met design en marketing. Collega’s begeleiden die al een goede drive hebben is gewoon heel tof. Ze willen zelf altijd meer bereiken en zich optimaal inzetten. Die combinatie werkt voor mij heel goed!”

Maarten is team lead frontend bij Touchtribe

Team frontend: Maarten

Team lead Maarten was volop een developer, maar sinds zijn overstap naar teamlead minder bezig met developen. Hij is vooral bezig met het bepalen van de Way of Working, processen binnen projecten en organisatie van bijvoorbeeld de projectmanagers.

Processen matchen met collega’s

Maarten: “Soms maakt het minder uit hoe we iets precies doen, als het maar als team gedefinieerd is én iedereen dezelfde kant op gaat. Uiteindelijk moeten de developers het uitvoeren dus zij hebben de grootste stem. Het belangrijkste is dat het hele team het eens is met de werkwijze en hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Je moet eigenlijk de processen matchen met je collega’s en niet je collega’s processen opleggen. Werkt iets niet? Dan veranderen we het, als we maar wel iets met elkaar afspreken. Met 32 collega’s is dat soms wel een uitdaging, daarom zijn we bezig met het trainen van meer team leads.

Van sollicitatie naar groeipad

Vanaf het eerste moment is Maarten betrokken bij het aannemen van nieuwe collega’s. “Vaak ben ik al betrokken vanaf het eerste moment bij recruitment. Zo kan ik kijken of iemand bij het team past en alvast inschatten welke begeleiding iemand nodig heeft. In de eerste week heb ik ook altijd even een introgesprek. Zo heeft de nieuwe collega gelijk een bekend gezicht. In het team hebben ze nog een buddy die ze echt de praktische zaken laten zien en de onboarding op zich neemt. Ik ben vooral betrokken bij de doorontwikkeling van mensen en houdt mij bezig met de juiste cursussen en kennissessies”. 

Maarten’s pad bij Touchtribe

“Toen de vorige team lead vertrok ben ik naar voren geschoven door hem. Ik ben eerder team lead geweest, dus ik vond het een mooie stap. Het belangrijkste voor mij is dat ik altijd mensen wil helpen en mijn kennis wil delen. Op die manier draag ik bij aan ieder project, zonder zelf al te veel te developen. Omdat ik wel jaren development ervaring heb en bezig ben met de kennis van collega’s heb ik wel voldoende kennis om mee te praten. Mijn grote passie ligt in de manier waarop, niet perse in de techniek zelf. Programmeren is nog steeds wel een grote hobby van mij en in m’n vrije tijd besteed ik er nog wel veel tijd aan. Met werk hoor ik vooral veel dingen en ben ik bezig met vraagstukken en processen”. Aldus Maarten. “Het allerleukste aan mijn werk vind ik de mensen. Iedereen wil graag leren en vooral ook andere mensen iets leren. Zo groeit iedereen door, wat gelijk het doel van mijn lead rol is”.

Werken bij Touchtribe

Naast een hele hoop leuke collega’s én de beste begeleiding van een van deze leads, krijg je ook een hoop toffe projecten bij Touchtribe. Meer weten over deze projecten en hoe het is om bij ons te werken? Check de projecten hier, lees de blogs van collega’s Bart en Syakirah of check gelijk de vacatures op onze werkenbij site

Heb je vragen? Laat het ons weten via jobs@touchtribe.nl en wie weet maak je binnenkort kennis met Ezra of Maarten.

Sjors van Santen is marketing manager bij Touchtribe

Sjors van Santen

Marketing Manager

Delen