api first development like lego

Technologie

API first development

Een application programming interface (API) is een verzameling definities op basis waarvan computerprogramma’s met elkaar kunnen communiceren. API’s verbinden bedrijfsprocessen, softwarediensten, content en data op een eenvoudige en veilige manier met elkaar en de buitenwereld.

Kies voor API first

Klaar om uw tech-stack naar het volgende niveau te tillen? Bel Gert op 06-55716180. Of laat een bericht achter via het contactformulier en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Veelzijdig als lego

API’s bevorderen innovatiesnelheid. Dankzij API's kan data uit verschillende systemen samengebracht worden en op die manier gebruikt worden voor nieuwe toepassingen. Hiermee bent u beter in staat om in te spelen op de behoeften van uw klanten en nieuwe ontwikkelingen in de markt

API first software

Wij maken gebruik van API-first content management systemen en commerce software. Dit laat ons volledig vrij in het realiseren van een uniek ontwerp en stelt ons in staat om realtime informatie uit uw backendsystemen naadloos met elkaar te integreren.

Wat is API first?

API staat voor application programming interface. Dit is een software-interface die het mogelijk maakt dat twee applicaties met elkaar kunnen communiceren. Een API-first werkwijze is gebaseerd op een microservice architectuur, waar applicaties werken als een verzameling kleine services. Deze microservices worden ontsloten via API’s, werken onafhankelijk van elkaar en zijn individueel uit te breiden. Zo kunnen functies en systemen eenvoudig met elkaar verbonden worden.

API first infographic

Wat heeft u aan API first development?

Digitale ecosystemen van vandaag zijn veel meer dan alleen een website. Merken willen klanten bedienen binnen een verzameling van digitale touchpoints zoals websites, webshops, apps, marketplaces en social media. Door inzet van API’s kan content worden gebruikt op ieder gewenst platform.

API’s & Headless

Door data en content via API’s te ontsluiten is het mogelijk om de frontend en backend van uw webapplicatie van elkaar los te trekken, dit noemen we headless. Hierdoor bent u  in staat om op eenvoudige wijze content te beheren voor complexe webapplicaties. API’s werken als servicelaag die data en content distribueren naar iedere gewenste touchpoint.

  • Wat doen wij voor u?

    Touchtribe brengt uw complete ecosysteem bij elkaar in een website waar klanten de beste merkbeleving hebben. Dit doen we door relevante applicaties en data bij elkaar te brengen op de plek waar de klant dit nodig heeft.

Pas een API-first strategie toe!

Wilt u ook sneller innoveren door een API-first strategie toe te passen? Bel Gert op 06-55716180. Of laat een bericht achter via het formulier en we nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Welke voordelen heeft API first development?

Het digitale ecosysteem van vandaag is meer dan alleen een website. Bedrijven willen klanten bedienen via een reeks digitale touchpoints, zoals websites, mijnomgevingen, apps, marktplaatsen en portalen. Door gebruik te maken van API kan informatie uit verschillende databronnen, zoals ERP, CRM of financiële software op elk gewenst platform worden uitgeserveerd. Zo beschikt de klant op ieder platform over de meest actuele data.

Wat zijn de technische voordelen van een API first benadering?