DatoCMS headless content management system

Partners

DatoCMS

Compleet en gebruiksvriendelijk headless CMS

DatoCMS is een gebruiksvriendelijk en secure headless content management systeem dat multidisciplinaire teams in staat stelt om snel en eenvoudig complexe backends te fabriceren en elke vorm van digitale content overal beschikbaar te maken. Touchtribe helpt merken hun content delivery te optimaliseren met dit CMS.

Krijg advies over DatoCMS

Bent u op zoek naar een partner voor een DatoCMS implementatie? De specialisten van Touchtribe helpen u graag verder. Bel Gert op 06-55716180, of beschrijf in het contactformulier uw wensen, dan nemen we binnen 1 werkdag contact met u op.

DatoCMS white logo
 • Innovatief bestandsbeheer

  DatoCMS beschikt over unieke digital asset management features om rich content mee te beheren. Met behulp van AI wordt meta data toegevoegd waar je op kan zoeken en filteren.

 • CMS Workflows

  Met de workflow functionaliteit beschikken teams over één centrale plek voor contentcreatie, reviewing en publicatie.

 • Dynamische layouts

  Bouw dynamische lay-outs voor landingspagina's, microwebsites, casestudy's en testimonials met modulaire blokken.

 • Structured content

  DatoCMS Structured Content biedt een krachtige en flexibele rich-text-editor gebaseerd op JSON-format waar focus op content creatie centraal staat.

Vrijheid voor marketeers, controle voor developers

DatoCMS is API-first. Dit betekent dat het CMS eenvoudig kan worden geïntegreerd met ieder gewenst platform of service van derden. Developers hebben de vrijheid om elke moderne webtool van hun voorkeur te gebruiken waaronder React, Vue, Gatsby, Next.js. Door de API architectuur is uw content beschikbaar voor ieder digitaal platform in elke technologie: websites, webshops, apps, chatbots en IoT toepassingen.

Touchtribe is officieel partner en heeft diverse DatoCMS implementaties gedaan. Hiermee kunnen onze opdrachtgevers erop vertrouwen dat we over alle kennis beschikken om dit CMS optimaal te implementeren.

Krijg advies over DatoCMS

Bent u op zoek naar een partner voor een DatoCMS implementatie? De specialisten van Touchtribe helpen u graag verder. Bel Gert op 06-55716180, of beschrijf in het contactformulier uw wensen, dan nemen we binnen 1 werkdag contact met u op.

Hoe werkt digital asset management in DatoCMS?

Het organiseren, beheren en aanbieden van digitale assets gaat tegenwoordig verder dan het opslaan van afbeeldingen en video’s.

DatoCMS extraheert en bewaart alle mogelijke informatie die u ooit nodig zou kunnen hebben met betrekking tot uw digital assets. Slimme tagging dankzij op AI gebaseerde beeldherkenning (als je een foto van een bloem uploadt, kan deze automatisch worden getagd met #plant, #blossom, #flower, #bloem).

In de Media Area van een project kunt u al uw assets uploaden, bekijken, bewerken en ordenen.

Elke afbeelding wordt, wanneer deze wordt geüpload, onderzocht en een reeks metadata wordt weergegeven in de media area en via de API's. Als het een afbeelding is met EXIF-info, tonen we die samen met andere info, zoals dominante kleuren en een reeks slimme tags die door machine learning worden gegenereerd.

Bestandsorganisatie

Bij een groeiende database met media-bestanden (video, afbeeldingen, documenten, audio, ect.) is het belangrijk deze te kunnen ordenen en structureren. Hiervoor biedt DatoCMS een aantal verschillende opties. U kunt filteren op een willekeurig aantal velden met een reeks opties voor elk veld:

Als u een handig filter hebt dat u wilt bewaren of delen met de rest van het team, kunt u het toevoegen aan "Opgeslagen filters":

DatoCMS raad aan bestanden te beheren door filters te combineren met tags , zowel handmatig toegevoegde als op machine learning gebaseerde slimme tags, die automatisch worden toegevoegd bij het uploaden van files.

Efficiënt taggen met bulktagging

Mediabestanden in de libary kunnen op verschillende manieren worden gevisualiseerd, afhankelijk van de usecase en bestandsformaat. De tabel view kan bijvoorbeeld handig zijn om bewerkingen op meerdere bestanden tegelijk uit te voeren:

Bestandsbeheer 

Voor elk item kunt u een set standaardmetagegevens opgeven, zoals titel en alternatieve tekst, die als standaardwaarde kunnen worden toegepast als er niets anders is geselecteerd.

Voor betere organisatie van bestanden kunnen aanvullende categorisatie velden worden toegevoegd, zoals opmerkingen voor collega's en auteurs- of copyright gegevens van de files.

Localisation

Indien content internationaal wordt ingezet is het mogelijk voor meerdere locaties standaard metadata toe te voegen. Zo beschikken gebruikers over de voor hun meest relevante informatie.

Geluidsspeler 

Als u audiobestanden host/produceert, kunt u de ingebouwde audiospeler gebruiken om ze te beluisteren:

Foto-editor 

Als u een geüploade afbeelding wilt bewerken kan dat met een krachtige editor direct in DatoCMS waarmee u kunt bijsnijden, roteren en vooraf gedefinieerde kleurfilters kunt toepassen. Ook kunt u kleuren aanpassen en enkele basisvormen en tekst in een afbeelding kunt toepassen.

Wie gebruikt DatoCMS?