stagiair-naar-medewerker-touchtribe

People

Van stagiair naar vaste medewerker

15 december 2021

Remco Timmerman (21) studeerde Software Engineering aan de Hogeschool van Amsterdam toen hij zijn afstudeerstage bij Touchtribe deed. En nu, bijna een jaar later, heeft hij het nog steeds erg naar zijn zin binnen het team, maar dan als vaste programmeur. Hoe Remco dit hele proces ervaren heeft lees je in deze blog.

Verbeteren in AWS

“Daan, de manager operations van Touchtribe, had een vacature voor een afstudeerstage in AWS geplaatst op de vacaturebank van de Hogeschool van Amsterdam. Zelf heb ik een minor gedaan in AWS en wilde mezelf hierin verder ontwikkelen tijdens mijn stage, vandaar dat de vacature mij dus erg aansprak”, aldus Remco. Gevraagd waarom hij deze keuze gemaakt heeft, antwoordt Remco: “Ik had al interesse in het stukje Cloud Native development aangezien ik dit een interessante techniek vind waarin veel toekomst zit.” Bij Touchtribe zijn ze overtuigd van het effect van het werken met Cloud Native en zijn ze hier volop mee bezig. Dit is bijvoorbeeld te lezen in de blog ‘Cloud native als onmisbaar deel van je digitale strategie’, die door Daan zelf geschreven is: Cloud native digitale strategie. De keuze voor het solliciteren was voor Remco dus snel gemaakt. 

stagiair-naar-medewerker-touchtribe
Sjors van Santen is marketing manager bij Touchtribe

Sjors van Santen

Marketing Manager

Delen

Vaste baan na stage

Remco liep stage midden in de Covid-19 pandemie, waardoor hij met name thuis achter zijn computer heeft zitten programmeren en weinig op kantoor kon komen. “Eigenlijk was ik vooral individueel bezig en was ik best wel blij toen de stage klaar was. Ik ben namelijk niet zo van het onderzoek doen en was veel liever met de opdracht bezig dan met mijn scriptie.” Deze opdracht bestond uit het maken van een converter die vanuit html templates een pdf maakt. Dit vond Remco erg interessant en heeft zijn stage uiteindelijk dan ook afgerond met een acht. Ook zijn stagebegeleider Guido was erg tevreden over het werk wat Remco leverde en dus heeft het team van Touchtribe hem een vaste baan aangeboden. “Het was tekenen en gaan”, zegt Remco lachend. 

Afstuderen vanuit huis 

De sfeer binnen het team vindt hij leuk en gezellig. “Ik voelde me al snel welkom tijdens mijn stage en kreeg goede begeleiding, waarbij ik altijd alles kon vragen en snel antwoord kreeg.” Dit is natuurlijk niet altijd vanzelfsprekend bij afstudeerstages, zeker niet in een periode waarin vrijwel iedereen van het bedrijf thuis werkt. “Het was natuurlijk wel wennen, aangezien je mensen online leert kennen. Wat wel een voordeel voor mij was, was dat ik als programmeur vanaf elke plek kan werken. Hierdoor was thuis werken goed te doen en kon ik mijn werk in Amsterdam vanuit Lutjebroek, waar ik vandaan kom, doen.”

Zelf serverless te werk gaan

Remco werd al snel losgelaten en merkt nu hij een vaste medewerker is, dat hij nog zelfstandiger kan zijn. “Het leuke aan programmeren vind ik dat het nooit hetzelfde is, er zijn altijd andere problemen die opgelost moeten worden en zeker nu ik afgestudeerd ben, begin ik zelf al volledig aan verschillende projecten.” Op dit moment is hij dan ook bezig voor Timemoto om een integratie te maken tussen twee systemen wat serverless gebeurt. Verder heeft hij nog meegewerkt aan een soortgelijk project voor OSG.

Kortom Remco heeft ondanks een periode waarin er een hoop gekke dingen in de wereld aan de gang waren, een prima stage gehad en dat hij de kans kreeg om door te gaan als vaste medewerker was natuurlijk de kers op de taart. Zie jij jezelf nou ook doorgroeien van stagiair naar vaste medewerker en zoek je nog een afstudeerstage? Check onze vacatures, of zoals Remco de vacaturebank bij jou op school!

Sjors van Santen is marketing manager bij Touchtribe

Sjors van Santen

Marketing Manager

Delen