BigCommerce vs Shopify Plus: welk e-commerce platform past het beste bij u?

e-Commerce

BigCommerce vs Shopify Plus: welk e-commerce platform past het best?

11 juli 2022

Wilt u een nieuw e-commerce platform implementeren? Dan heeft u vast al eens naar Shopify Plus gekeken. Maar wist u dat ook BigCommerce heel goede opties biedt? In dit artikel gaan we in op de verschillen tussen beide e-commerce platforms, zodat u een weloverwogen keuze voor uw organisatie kunt maken.

BigCommerce vs Shopify Plus

Hoewel Shopify Plus bij vrijwel iedereen bekend is, biedt BigCommerce ook mooie mogelijkheden voor bedrijven binnen de e-commerce sector. BigCommerce is wellicht wat minder bekend, maar zet de laatste jaren flinke stappen en wint snel aan marktaandeel. Daarom vergelijken we beide platforms op het gebied van kosten, headless mogelijkheden, customisation, onderhoud en support en toekomstbestendigheid.

BigCommerce vs Shopify Plus: welk e-commerce platform past het beste bij u?
Sjors van Santen is marketing manager bij Touchtribe

Sjors van Santen

Marketing Manager

Delen

De kosten van Shopify Plus en BigCommerce

Eén van de eerste vragen die u zich zult stellen, is wat beide e-commerce platforms kosten. 

Zowel Shopify als BigCommerce werken met prijsplannen. Shopify heeft er vijf, terwijl BigCommerce er vier aanbiedt. Aangezien Shopify Lite, Basic Shopify en Shopify niet geschikt zijn voor MKB+ of Enterprise toepassingen, laten we deze buiten beschouwing. Daardoor bent u bij Shopify minimaal aangewezen op het Advanced Shopify-prijsplan, dat $ 299 per maand kost. Voor nog grotere ondernemingen is er Shopify Plus, waarbij de kosten variëren naar gelang uw wensen. 

Ook bij BigCommerce valt het eerste prijsplan, Standard, af voor MKB+ of Enterprise toepassingen. Een BigCommerce Plus-abonnement kost $ 79,95 per maand, een Pro-abonnement kost u $ 299,95 per maand en de prijsstelling van de Enterprise-oplossing varieert afhankelijk van uw eisen. Daarbij is het belangrijk om te weten dat de prijzen voor BigCommerce omzet-afhankelijk zijn. Uw abonnement wordt automatisch geüpgraded als uw bedrijf groeit.

Het grootste verschil in kosten is gebaseerd op de typen functies die bij ieder abonnement beschikbaar zijn. BigCommerce rekent bijvoorbeeld al in het Standard-plan geen transactiekosten, terwijl dat bij Shopify Plus wel het geval is.


Onderhoud en support

Uiteraard is prijs niet het enige waarop u selecteert. Onderhoud en support zijn minimaal net zo belangrijk. Maar ook hierin onderscheiden beide e-commerce platforms zich nauwelijks. Of u nu voor Shopify Plus of voor BigCommerce kiest, u krijgt toegang tot:

  • 24/7 telefonische ondersteuning

  • 24/7 live chat

  • Helpcentrum

  • Ondersteuning op het forum

  • E-mail

  • Videotrainingen 

  • Geavanceerde specialistische ondersteuning

Zodra u zich aanmeldt voor een gratis proefabonnement bij BigCommerce, ontvangt u een afspraak voor een 10-minutengesprek van dit platform. Zo leert BigCommerce uw bedrijf beter kennen en kan daardoor beter advies geven. Kiest u uiteindelijk voor het Enterprise-abonnement, dan kunt u gebruikmaken van consultants die u helpen bij de onboarding. 

Shopify biedt daarentegen ook support via hun social mediakanalen.

Customisation

Zowel Shopify Plus als BigCommerce hebben een uitgebreid partner ecosysteem wat middels API’s te koppelen is. Shopify biedt verschillende technische oplossingen vanuit een eigen catalogus en geeft klanten voordeel wanneer zij van deze oplossingen gebruikmaken.

Bigcommerce is een echt Open SaaS Platform en biedt zonder extra kosten een native integratie met bijvoorbeeld payment providers als Stripe en Mollie. Hiermee ondersteunt Bigcommerce bij het kiezen van de beste oplossing voor uw bedrijf.

In tegenstelling tot BigCommerce, ‘bestraft’ Shopify u met transactiekosten wanneer u niet kiest voor eigen oplossingen, zoals Shopify Payments.

Headless mogelijkheden

Headless gaan betekent dat u de frontend en backend van uw e-commerce site ontkoppelt. U gebruikt dus een e-commerce platform om uw commerce engine aan te drijven en een aparte oplossing voor de displaylaag. 

Het creëren van een headless build is mogelijk met zowel BigCommerce als Shopify. Maar het is eenvoudiger met BigCommerce. Dit komt omdat BigCommerce zwaar heeft geïnvesteerd in headless technologie. Meer dan 90% van het platform is blootgesteld via API's (de verbindingen tussen frontend en backend die headless mogelijk maken). BigCommerce heeft ook vooraf gebouwde integraties met populaire frontends, waaronder WordPress, Drupal, Adobe Experience Manager, Contentful en Storyblok. De BigCommerce Channel Toolkit maakt het makkelijker voor ontwikkelaars om aangepaste frontend-oplossingen te bouwen die gebruikt kunnen worden met BigCommerce op de backend. 

Shopify heeft ook een headless commerce aanbod, maar doordat je met Shopify Plus slechts vier API Calls per seconde mag uitvoeren, belemmert dit de mogelijkheden om headless te gaan aanzienlijk. Hoewel ook Shopify headless mogelijkheden biedt, zijn deze beperkter dan bij BigCommerce. Het platform heeft dan ook geen vooraf gebouwde integraties met Adobe Experience Manager, Acquia, Drupal of Sitecore. Het platform heeft een derde partij nodig om te integreren met WordPress. 


Toekomstbestendigheid van Shopify Plus en BigCommerce

U wilt bij de keuze voor een nieuw e-commerce platform zeker weten dat u klaar bent voor de toekomst. U wilt niet over een paar jaar weer de overstap naar een ander platform moeten maken. Wanneer groeimogelijkheden bij uw selectiecriteria horen, biedt BigCommerce duidelijke voordelen: het is niet alleen zeer geschikt voor bedrijven in alle stadia van groei, het kan ook grote catalogi aan. Zo kunt u tot 600 SKU's per product toevoegen. Shopify hanteert daarbij een maximum van 100 SKU’s per product.

Daarnaast biedt BigCommerce u de mogelijkheid om in een paar eenvoudige stappen multiple storefronts aan te maken vanuit één account. Wilt u via Shopify Plus meerdere storefronts beheren, dan zult u voor iedere winkel een nieuw account aan moeten maken. Daardoor is het lastiger om zaken als voorraadbeheer voor meerdere shops te managen in Shopify Plus.

Conclusie

Welk e-commerce platform het best bij uw organisatie past, is afhankelijk van uw situatie. Is uw shop vrij standaard, dan is het logischer om voor Shopify Plus te kiezen. Dit scoort namelijk beter op beschikbare templates en het ecosysteem. Maar als u veel wensen tot aanpassingen heeft, een écht unieke user experience wilt bieden of multiple storefronts wilt beheren, is BigCommerce de betere keuze voor uw organisatie.

U ziet: zowel Shopify Plus als BigCommerce zijn uitstekende e-commerce platforms en er bestaat veel overlap. Het is dan ook lastig een absolute winnaar aan te wijzen. Toch hopen we dat we met dit artikel de keuze eenvoudiger voor u gemaakt hebben.


Facts & Figures

Bigcommerce

Founders: Eddie Machaalani en Mitchell Harper
Opgericht in: 2009
Gevestigd in: Australië, Amerika, Verenigd Koninkrijk, Oekraïne
Aantal medewerkers: 1000+
Private of public: Public
Investeerders: GGV Capital, General Catalyst, Goldman Sachs, Tenaya Capital, American Express Ventures, SoftBank Capital

Shopify

Founders: Tobias Lütke en Scott Lake
Opgericht in: 2005
Gevestigd in: Canada, Amerika, Zweden, Duitsland
Aantal medewerkers: 7000
Private of public: Public
Investeerders: Y Combinator, EASME - EU Executive Agency for SME's, Techstars, National Science Foundation, MassChallenge

Sjors van Santen is marketing manager bij Touchtribe

Sjors van Santen

Marketing Manager

Delen